Πισίνα και Λίμνη

Το MadCat είναι μόλις 5 χμ από το παραλιακό χωριό Λευκαντί, σε έναν όμορφο κόλπο με εκλεκτά εστιατόρια καφέ και μεζεδοπωλεία. Έτσι, μια πλήρης εκδρομή με θάλασσα, κολύμπι και καφέ είναι μόλις λίγα λεπτά μακριά με το αυτοκίνητο.

Όμως αποφασίσαμε ότι και το Κτήμα  χρειάζεται καλό νερό για μπάνιο. Σύμφωνα με την πρώτη αρχή του MadCat – τον σεβασμό στο περιβάλλον – το νερό έπρεπε να είναι χωρίς χημικά πρόσθετα και έτσι ξεκινάει μια ΜΕΓΑΛΗ ιστορία.

Για αρχή, να πούμε ότι συνεργαστήκαμε με μια εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο για το σχεδιασμό, την προμήθεια και την τοποθέτηση του συστήματος φιλτραρίσματος. Δουλέψαμε επίσης με τοπικούς προμηθευτές σ’όλη την Ελλάδα για τα υλικά και τα υδρόβια φυτά και με τοπικούς μαστόρους και εργάτες (σ’αυτούς περιλαμβανόμαστε και εμείς) για να τη φτιάξουμε.

Το αποτέλεσμα είναι μια ρηχή πισίνα 6 x 6 μέτρα για μικρά παιδιά, γι’αυτούς που δεν θέλουν βαθιά νερά αλλά θέλουν να δροσιστούν, για aqua-aerobics και για να μάθουν τα παιδιά κολύμπι. Μετά έχουμε τη λίμνη γι’αυτούς που θέλουν να κάνουν… προπόνηση.
Τα νερά και στις δύο πισίνες διατηρούνται πεντακάθαρα όπως και στη φύση, χάρη σε μια ειδική μεθοδολογία που λέγεται λιμνολογία.

Τα βακτηρίδια αντιμετωπίζονται από τα υδρόβια φυτά στα ρηχά νερά γύρω από τη λίμνη και με βαθιά υδρόβια κάτω από το νερό σε όλο το μήκος από τη μια πλευρά. Η άλγες, τα φύκια και η σκόνη φιλτράρονται μέσα από χαλίκια που είναι στην απέναντι πλευρά από τα υδρόβια φυτά. Η ολοκλήρωση του έργου έγινε έπειτα από χρόνια έρευνας, σχεδιασμού και κατασκευών, αλλά άξιζε τον κόπο. Όταν κολυμπάει κανείς στη λίμνη καταλαβαίνει ότι είναι συμφιλιωμένος με τη φύση, περικυκλωμένος από φυτά, χελιδόνια, λιβελούλες και τις ρίζες των μεγάλων ελαιόδεντρων γύρω απ΄τη λίμνη.

Ίσως η καλύτερη αίσθηση όλης της εμπειρίας είναι όταν βγαίνει κανείς απ’ το νερό και δεν έχει να ξεβγάλει από το σώμα ούτε χλωρίνη, ούτε αλάτι.
Πηγαίνουμε ακόμα στη θάλασσα – η λίμνη δεν αντικαθιστά το απόλυτο Ελληνικό βίωμα του να μπάνιου στη θάλασσα και του γεύματος σε μια παραθαλάσσια ταβέρνα αμέσως μετά.
Η λίμνη σημαίνει απλά ότι μπορεί κανείς να δροσιστεί σε παρθένο νερό κάνοντας λίγα μόλις βήματα από το δωμάτιό του.