Το MadCat είναι μόλις 5 χμ από το παραλιακό χωριό Λευκαντί, με τον όμορφο κόλπο του και τουλάχιστον πέντε καλά εστιατόρια/ καφέ/ μεζεδοπωλεία. Έτσι, μια πλήρης εκδρομή με θάλασσα, κολύμπι και καφέ είναι μόλις λίγα λεπτά μακριά με το αυτοκίνητο.

Όμως αποφασίσαμε ότι και στο Κτήμα  χρειάζεται καλό νερό για μπάνιο. Σύμφωνα με την πρώτη αρχή του MadCat – τον σεβασμό στο περιβάλλον – το νερό έπρεπε να είναι χωρίς χημικά πρόσθετα και έτσι ξεκινάει μια ΜΕΓΑΛΗ ιστορία.

Για να αρχή, να πούμε ότι συνεργαστήκαμε με μια εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο για το σχέδιο, τα συστήματα και την τοποθέτηση του συστήματος φιλτραρίσματος. Δουλέψαμε επίσης με τοπικούς προμηθευτές σ’όλη την Ελλάδα για τα υλικά και τα υδρόβια φυτά και με τοπικούς μαστόρους και εργάτες (σ’αυτούς περιλαμβανόμαστε και εμείς) για να τη φτιάξουμε.

Το αποτέλεσμα είναι μια ρηχή πισίνα 6 x 6 μέτρα για μικρά παιδιά, γι’αυτούς που δεν θέλουν βαθύ νερό αλλά θέλουν να δροσιστούν, για aqua-aerobics και για να μάθουν τα παιδιά κολύμπι. Μετά έχουμε τη λίμνη γι’αυτούς που θέλουν να κάνουν... προπόνηση.
Τα νερά και στις δύο πισίνες είναι πεντακάθαρα με τον ίδιο τρόπο που η φύση διατηρεί τις λίμνες κι έτσι, η γνώση κι η μεθοδολογία αυτή λέγονται λιμνολογία.

Τα βακτηρίδια αντιμετωπίζονται από τα υδρόβια φυτά στα ρηχά νερά γύρω-γύρω από τη λίμνη και με βαθιά υδρόβια κάτω από το νερό σ’όλο το μήκος από την μια πλευρά. Η άλγες, τα φύκια και η σκόνη φιλτράρονται σ’ένα φίλτρο από χαλίκι που είναι στην απέναντι πλευρά από τα υδρόβια φυτά. Η εργασία περιέλαβε χρόνια ολόκληρα από έρευνα, σχεδιασμό και κατασκευή, αλλά άξιζε ο κόπος. Όταν κολυμπάει κανείς στη λίμνη καταλαβαίνει ότι είναι συμφιλιωμένος με τη φύση. Περικυκλωμένος από φυτά, χελιδόνια και λιβελούλες είναι και ισόπεδος με τις ρίζες των μεγάλων ελαιόδεντρων γύρω απ΄τη λίμνη.

Ίσως το καλύτερο απ΄όλα είναι όταν βγαίνει κανείς απ’ το νερό και δεν έχει να ξεβγάλει από το σώμα ούτε χλωρίνη, ούτε αλάτι.
Πηγαίνουμε ακόμα στη θάλασσα – η λίμνη δεν αντικαθιστά το απόλυτο Ελληνικό βίωμα του να μπάνιου στη θάλασσα και του γεύματος σε μια παραθαλάσσια ταβέρνα αμέσως μετά.
Η λίμνη σημαίνει απλά ότι μπορεί κανείς να δροσιστεί σε παρθένο νερό κάνοντας λίγα μόλις βήματα από το δωμάτιό του.