Αρχαιολογικοί Χώροι

Λευκαντί – Ξηρόπολη – π. 1050 – 800 π.χ., 5χμ από το κτήμα.

Ερέτρια – Αρχαίο Θέατρο – Μουσείο – Σπίτι με μωσαϊκά, 16χμ από το κτήμα.

Το Αμφιάρειο στον Ωρωπό – 60χμ από το κτήμα.

Βρίσκεται σε έναν λόφο 6 χιλιόμετρα περίπου νοτιοανατολικά του Ωρωπού. Υπήρξε ιερός χώρος και μαντείο αφιερωμένο στον μυθικό ήρωα, μάντη και θεραπευτή Αμφιάραο.

Μαραθώνας – 75χμ από το κτήμα.

Αρχαίος οικισμός – πόλη. Η μεγάλη φήμη του οφείλεται κατά κύριο λόγο στη νίκη των Αθηναίων και των Πλαταιέων εναντίων των Περσών, Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. και το θρυλικό αγώνα του ημεροδρόμου, σύμφωνα με τον Λουκιανό, δρομέα Φειδιππίδη, ο οποίος ενέπνευσε το ομώνυμο άθλημα του Μαραθωνίου Δρόμου.


Δελφοί – 140χμ (2 ώρες με αυτοκίνητο) από το κτήμα.

Οι Δελφοί ήταν αρχαία ελληνική πόλη στην οποία λειτούργησε το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου.


Αθήνα – 88χμ (1 ώρα και 20λ) από το κτήμα.


Βραυρώνα – 110χμ (1 ώρα και 25λ) από το κτήμα.

Η Βραυρώνα είναι σημαντικός αρχαιολογικός χώρος της Αττικής, γνωστή για τον ναό της Αρτέμιδος που έχει δώσει το όνομά του στον σύγχρονο δήμο της ανατολικής Αττικής, αλλά και στον παραθαλάσσιο γειτονικό οικισμό της Λούτσας.


Σούνιο139χμ (2 ώρες) από το κτήμα.

Το Σούνιο είναι γνωστό λόγω της σημαντικής γεωγραφικής θέσης του αλλά και εξαιτίας των ερειπίων του αρχαίου ναού του Ποσειδώνα που βρίσκονται σε αυτό. Στα νεότερα χρόνια, η ευρύτερη περιοχή λόγω της περιβαλλοντικής αξίας της, ανακηρύχθηκε εθνικός δρυμός. Ονομαστό είναι το ηλιοβασίλεμα από το Σούνιο.

Ελευσίνα – 100χμ (1ώρα 10λ) από το κτήμα.

Στην αρχαιότητα η Ελευσίνα ήταν για 2000 χρόνια (1600 π.Χ.-400 μ.Χ.) μία από τις πέντε ιερές πόλεις με τα Ελευσίνια Μυστήρια να προσελκύουν προσκυνητές από όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Το όνομα της πόλης έγινε ακόμα πιο γνωστό χάρη στον μεγάλο τραγικό ποιητή Αισχύλο.

Δρακόσπιτα115χμ (1 ώρα και 30λ) από το κτήμα.

Τα δρακόσπιτα είναι μεγαλιθικά λατρευτικά κτίσματα στη νότια Εύβοια, χρονολογούμενα στους κλασικούς (5ος αι. π.Χ.) και πρώιμους ελληνιστικούς χρόνους. Βρίσκονται κοντά στα Στύρα, την Κάρυστο, και την κορυφή της Όχης.